Spring Jewelry Trends 2015

Spring Jewelry

Spring is finally here and with it the new jewelry trend. On the runway, on the streets or in the stores you can see big statement necklaces, bracelet, earrings or ring that are either full of crystals, beads, big chains or small romantic pieces made from pearls and colorful stones. Big and unusual pendants are definitely in this season. I don’t know if you are fan of Choke hold necklace( I am not :/ ), but they are back too. This necklaces are tight embrace, with chokers chic hold in heavy metals and gems…. My favorite jewelry trend this Spring season are wearing two different earrings, no matter if you wear two totally different earrings or just a different color, it’s chic and cool and I just feel in love with it. Also this season we are getting back in the 70’s, so we can see many hippie boho retro pieces. So go in your or your mother closet and get those pieces, you will be definitely in the center wearing something that no one have 🙂 So choose something that incorporate with your style and enjoy in the Spring.


Пролетта е конечно тука и со неа новите трендови за накитот. На модните писти,  по улиците или во продавниците може да најдете големи ланчиња, алки, обетки и прстени кои се полни со кристали, монистри, големи синџири или мали и романтични направени од бисери и шарени камења. Големите необични привезоци се дефинитивно Ин оваа сезона. Не знам дали сте фан на ѓерданите кои се цврсто поставени на вратот (Choke hold)( Јас баш и не сум :/), но и тие се Ин исто така. Овие ѓердани се шик и се направени со метали и скапоцени камења. Мојот омилен тренд кај накитот оваа сезона се носењето на две различни обетки, брз разлика дали се тотално различни по големина,форма или само се разликуваат по бојата, се многу штосни и шик,  а јас просто се вљубив во нив. Оваа сезона исто така се навраќаме во времето на 70 тите само па затоа можеме да видиме многу хипи бохо ретро парчиња. Па затоа пребарајте во вашиот или плакарот на вашата мајка и пронајдете ги таквите парчиња, ќе бидете во центарот на вниманието носејќи нешто што никој не го поседува 🙂 Па изберете нешто по свој вкус и уживајте во Пролетта.

Photo/Фото : Harpers Bazaar , Vogue France , Style

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *